Блог за нашия дом

Полезни материали за обзавеждане, ремонти, смяна на дограма и др.

Практично обзавеждане

Във всеки дом и във всяко помещение има места, които винаги остават неизползваеми. Така тези места се превръщат в складове за всякакви ненужни вещи, а колко по-добре би било да съчетаем домашното обзавеждане с празните пространства. С това ще спестим доста от останалата част в помещенията и домът ни ще изглежда по-голям.

Не е налудничава идеята да смятаме, че всяка една част от дома ни може да бъде практично обзаведена и рационално използвана.

Ето и няколко малки трика, които всяка домакиня е добре да знае.

Практично обзавеждане е многофункционалното. И ако домът ви не е мезонет или палат, то няма да са излишни препоръките ни.

Ако в дома ви има стълбище, което разделя няколкото етажа на къщата, може да заградите свободната част на партера и да използвате като килер. Всяка домакиня, знае, колко необходим е килера за един дом. Наред със зимнината от бабите на село, там може да поместите рафтове, които да са безупречно подредени със стоки от големите пазарувания през уикенда.

На второ място ще поставим местата, където стената образува външен ъгъл с друга стена, или мястото, където минават тръби и инсталация. Практично може да е всяко обзавеждане, което е съчетано с тези „дразнещи“ и заемащи много място ъгли. В този случаи на помощ идват поръчковите мебели, а всяка фирма за мебели има специалисти, които могат да предложат разумни и функционални решения.

Стигаме до детската стая, където, освен целия безпорядък, които ежедневно цари, идва и угрижеността ви за подрастващите деца, които имат нужда от практично обзавеждане.

Изберете мебели, които позволяват функционалност. Така например двете легла едно върху друго, бюро вграждащо се в леглото или стената, подвижна или сгъваема маса ще са идеални решения.

Така например в банята, в апартамент, винаги има общи места, от които минават куп тръби. Тази част винаги може да изолирате с ПВЧ щори и оформената вътрешна част да превърнете в шкаф за препарати и други миещи приспособления. Банята ще има не само естетичен вид, щората ще скрива грозната гледка от тръбите, но и ще има къде да съхраните всички шишета, които все са разхвърляни из помещението.