Блог за нашия дом

Полезни материали за обзавеждане, ремонти, смяна на дограма и др.

Какви мебели за обзавеждане избира българина

Питали ли сте се, на какво набляга българина в избора на обзавеждане за дома? Имате ли наблюдения, какво точно да изберете за вашето обзавеждане? В случаи, че се налага да направите този подбор е добре да получите малко информация от специалисти. Последните може да са хората работещи във фирми за мебели, които са запознати с търсенето на пазара, материалите, от които се изработват мебелите и с различните възможности за обзавеждане.

Статистиките сочат, че 70% от българите избират мебели и обзавеждане, които са на сравнително по-ниски цени. Само малка част остава процента на българина, който може да си позволи скъпи и качествени мебели от масив.

Тези статистики, обаче не са в резултат от некомпетентността на българина и желанието да взима качествено обзавеждане, а са провокирани от социалното положение.

Дома е място, където всеки прекарва най-важните мигове от живота си, а удобната и качествена мебел ще подсили комфорта.

И все пак ако не разполагате с достатъчно средства в избора и покупката на обзавеждане може да се поинтересувате за останалите алтернативни, които има на пазара. Доста добри са имитациите на дърво, с които каквото и да е обзавеждане ще изглежда стилно и красиво, а само от познавач ще е разпознато, за имитация.

Друг вариант в рационалното пазаруване на обзавеждане за дома са поръчковите решения. Въпреки по-високата цена, която имат, те си остават най-доброто. Предимството на поръчкова мебел за обзавеждане, на която и да е стая е практично решение, което обаче, трябва да помните – ще пасне само на вашия дом, а ако утре се наложи да продадете втора ръка, няма да е успешно. Поръчковата мебел се прави по конкретни размери и избор на цветове, според вкуса на клиента. Едва ли някъде ще може да намерите човек, които да има същата нужда и размери на стаите.

Като заключение само ще вмъкнем, че въпреки мащабния пазара на мебели и обзавеждане, българина избира според цената, а едва след това по други критерии.