Блог за нашия дом

Полезни материали за обзавеждане, ремонти, смяна на дограма и др.

Мебели за хола - как да ги изберем

Избора на мебели за хол е важен, също толкова, колкото и всяка друга стая в дома. Подбора на обзавеждане трябва да се определя не само по външността му, но и по редица качества, а наред с това и практичността им. Хола по право е помещение с много функции. Така например едни могат да го използват само за чаша питие вечер, други за релакс пред телевизора, а трети за приятелски сбирки. Някои хора комбинират по съвременния стил съчетания на преходни нива на хол и бокс, като за целта се използват минимум два стила на обзавеждане, които да са в някакъв синхрон.

Други хора използват холното помещение и за място за сън, като за целта дивана трябва да е разтегателен.

Ако холът ще е самостоятелна стая, без употребата й за сън, то диванът трябва да е достатъчно голям. Съчетанието му с ракла, е подходящ избор за местата, където ще служи за прибиране на завивки. Често тези модели дивани се избират с прилежаща такава ракла. В случаи, че дивана ще служи за легло, се избира малка и практична за местене масичка.

Ако предстои обзавеждане на хол трябва да се стартира с определяне функциите на хола. Според това, за какво основно ще служи той, се прави и подбор на мебели. При хол-гостна избора на диван трябва да е свързан с голям и удобен такъв, а около него табуретки, кресла или фотьойли. Колкото повече декоративни възглавници са разхвърляни по него, толкова по-мека и ведра атмосфера ще създадат. Шкафа за телевизор и холната маса се взаимстват по размери спрямо дивана.

Добре е мебелите да не са прекалено много и да са със средни височини, с цел удобство по всяко време за ползването им.

В аранжиране интериора на хола трябва да се помисли за подовата настилка. Какъвто и да е пода, то един стилен, топъл и красив килим съчетан с останалите цветови нюанси ще внесе много комфорт в дома. Обърнете внимание на осветлението. Малките луни и малки лампички, които се настройват и обръщат в различни посоки са идеално решение.