Блог за нашия дом

Полезни материали за обзавеждане, ремонти, смяна на дограма и др.

Обзавеждане извън границите на възможното

Все по-модерно стана и българина да избира креативни, разчупени и поръчкови мебели за обзавеждане на дома си. Какво струва един индивидуален проект и какво говорят стаите, може да узнаете в идните редове.

Така например ако искате домът ви да блесне в невиждана светлина, а вие да се чувствате невероятно, то винаги може да наемете интериорен дизайнер, който да проектира всяко едно помещения по индивидуален стил и вкус.

За избора на правилния дизайнер подберете няколко. Разгледайте техните работи и портфолио. Ако някои от тях се доближават или напълно изграждат вашите желания, вкусове и представи, то може да го наемете за индивидуалните проекти.

Направете хола луксозен, като добавите топлите пастелни цветове. С този стил ще избегнете хаоса в голямото помещение и ще внесете уюта и топлината на дома именно в тази стая.

За аристократизма на хола, може да допринесете с луксозна мебел, голям диван, който ще поеме много гости. Съчетанията между масив, стъкло и тонове в комбинация от няколко цвята са идеално решение.

За индивидуализма на гостната или хола, предвидете в проекта и камина. Тя е неизменна и съпътстваща част от дизайна на всеки изискан хол.

Обсъдете в проекта за хол и ярките цветова. Това дали вие ги одобрявате, дали предпочитате по-класически и светли нюанси или страстните черни и червени сили. Коментирайте с вашият дизайнер и съчетаването на любимата стара мебел. Дали и къде може да бъде вмъкната, за да пренесете частици от миналото с вас в бъдещето.

Много хора наблягат на традиционната мебелировка за дома. От една страна те са добър вариант, но от друга се превръщат в баналност, която често и много искаме да избегнем.

Предвидете обзавеждане за всяка част на дома. Така например както с желание, вкус и мотив внасяте промени в големия хол, планувайте и малките помещения като антре и баня.

Лукса дори във фоайето може да отключи портала за тайните за източно изкуство или всеки един стил по света.

Вмъкнете красота и цветове в дома си. Така дори банята колкото и малки пространства да има може да заблести в луксозен и модерен интериор.