Блог за нашия дом

Полезни материали за обзавеждане, ремонти, смяна на дограма и др.

Какво трябва да знаем по време на ремонта и обзавеждане на дома

За да се получи пълен синхрон между интериорен дизайн, мебели и обзавеждане е нужен усет. Професионален нюх имат специалистите занимаващи се с конкретните дейности около обзавеждане, ремонт, освежаване на помещенията, а цялостния подбор на цветове и материали също оказва значение в крайния резултат.

По отношение дизайна на спалнята може да съобразите детайлите. Така започваме от тавана. Във всички случаи, той трябва да е равен и да няма нито набраздени, нито наклонени ивици. За да се избегнат неравностите по тавана често се слагат окачени тавани, които са в така богата гама и разнообразие от форми, че идеално могат да се комбинират с останалата част от обзавеждането и стила на помещението.

Важно правило в аранжиране на всяка една стая е, че мебелите в спалнята се подреждат, така, че острите им ъгли да не са насочени към леглото. Ето, защо един от модерните начини за обзавеждане е шкафчетата в спалните, да са със закръглени или увити с плат ъгълчета. Това ги прави едновременно безопасни и красиви.

В спалнята леглото се поставя в поза, която лежащия на него да има пряк поглед над вратата и прозорците.

За дивана в хола, например мястото му най-често е в ъгъл или на някоя от стените. Успоредно на вратата или в средата на помещението също е интересен вариант на обзавеждане, но е по-подходящ за големите помещения.

За кухненската маса със столове най-удачното място е в средата на кухнята, освен ако не опитвате да пестите от пространството и не решите да я залепите на някоя стена.

За да е още по-практично едно обзавеждане, то задължително по време на ремонта мислете и за всяка нова мебел, която смятате да внесете в дома. Предвидете кое и как би изглеждало. В случаи, че обзавеждате малко жилище може да наблегнете на многофункционалните мебели и тези за вграждане в стени, гардероби или една в друга.