Блог за нашия дом

Полезни материали за обзавеждане, ремонти, смяна на дограма и др.

Как да разнообразим интериора на дома

Всяка домакиня обича да импровизира. Едни повече, други по-малко. Често се случва и хората да правят ежеседмични размествания в дома, това е добра тактика, особено ако сте от хората, които не си падат по рутината.

За да сме максимално полезни сме подготвили няколко идеи, с които, без да се налага да отделяте средства и да купувате ново обзавеждане да внесете нов облик на помещенията.

Замислете се и започнете от спалнята. Ако сънят ви е неспокоен, ако се събуждате в утрото уморени вместо отпочинали и релаксирали, то отвие през нощта питайте се първо да смените местоположението на спалнята, преди да решите окончателно да я изхвърлите. Понякога матрака или възглавницата може да са това, което внася неспокойствие през нощта и болки и схващания на сутринта.

За комфорта в спалните помещения може да допринесете още като поставите щори на прозорците. Външните щори ще изолират шума и светлината от улицата, а вътрешните ще внесат стил, изискана визия и топлина с разнообразие от цветове измежду, които може да избирате.

Ако домът ви изглежда мрачен, а разположението му е северно и достъпа на светлина не е достатъчен, освежете интериора с пастелни, топли цветове в стените, обзаведете с цветни мебели помещенията и разхвърляйте вази с цветя из къщата. Осветлението, макар изкуствено много отваря и визуално променя обстановката.

За детската стая помислете за стени в ярки цветове и обзавеждане с няколко цвята по мебелите. Този стил ще доставя огромни дози настроение, положителна енергия и красота за малчуганите.

В случаи, че имате помещения в дома, които служат и за работни кътчета, оформете ги като такива, като ги отделите обзавеждането, така че видно да личи работното място. Така например офис стола и бюрото с компютъра може да са в някой ъгъл на всекидневната, но да са с отделно осветление, малка постелка на пода под работното място, а дори друг цвят в интериора няма да се отрази зле.

Свързани статии (по етикет)