Блог за нашия дом

Полезни материали за обзавеждане, ремонти, смяна на дограма и др.

Различни мебели за различни домове

Всеки има вкус и право на собствени желания. За да обзаведете дома по най-модерен и актуален начин не е необходимо да започвате война с половинката, само, за да докажете, че ще стане вашето. Може по мирен и дружелюбен начин да обзаведете всяка една стая, така, че и за единият и за другият да има място за сбъднати желания.

За да направите обаче правилния подбор на мебели е добре да се информирате, кое е актуално на пазара, а наред с това да проучите в кои домове, какво се препоръчва. За второто, споменаваме го, защото не би подхождат тежък стил, аристократични мебели от масив или дърворезба, ако стаите ви са само две и то с размери на една трета от огромния хол в къща да речем.

Добре е да сте практични и функционални в подбора на мебели, за да не се окаже, че целейки да закупите скъпо и луксозно обзавеждане за дома, сте го превърнали в нефункционално жилище.

Ако живеете в апартамент, а стаите там са в доста по-ограничен брои от тези в къща, то предвидете свежи тонове и модерни мебели за помещенията.

Мебели от тежък масив и естествена кожа са красиви и изискани, но подхождат за по-големи апартаменти, къщи, вили и мезонети.

За мебели от полумасив покрит с тънък слой от дърво, могат да се замислят собствениците на поне тристайни апартаменти.

Изключително изискани и стилни са обзавежданията с ковани елементи, декоративно дърво и включващи тъкан плат, стъкло, пластмаса. Това обзавеждане ще пасне идеално във всекидневна, хол, трапезария на всеки по-голям дом.

Нека не пренебрегваме и плетените модели мебели. Те са изключително удобни и практични, ако целта на обзавеждането е да внесете топлина и хармония в малкия дом. За кухнята са страхотно предложение, а наред с това отново може да имате природата в дома.

Изкуствено състарените мебели са още едно съвременно и модерно решение за обзавеждане, както на апартаменти, така и на къщи. Те могат да пресъздадат най-различни картини като гланц, позлата, рязано дърво, камък, мрамор, полир и други.